Busreis Yeomanry

Busreis Yeomanry 2020 -- volzet --

Dit jaar gaat de 7e busreis van Yeomanry terug door in het voorjaar, namelijk op zaterdag 29 februari.  We bezoeken ditmaal het "Manhay History 44 Museum" in Manhay en het "Nationaal Museum voor Militaire geschiedenis" in Diekirch (Luxemburg).  Inschrijven kan via onderstaand inschrijvingsformulier.

Het " Manhay History 44 Museum"

In het museum vindt u een mortierzaal met Duitse en Amerikaanse mortier, het verhaal van Trou de Loup, de B-24 King Size, displays van het 2nd SS “Das Reich”, 75th Infantry Division. 3rd Armored Division, Volksgrenadiers, US piloot, etc.  We voorzien een 2,5u durend bezoek aan het museum.

Meer info: www.mhm44.be

Het " Nationaal Museum voor Militaire geschiedenis"

Het Nationaal Museum voor Militaire Geschiedenis in Diekirch vertelt aan de hand van vele gedetailleerde diorama’s het verhaal van de gebeurtenissen rond de Slag om de Ardennen (1944-1945). Bezoekers krijgen een overzicht van de tragische omstandigheden waarin soldaten en burgerbevolking tijdens de gevechten moesten zien te overleven. Delen van het museum werden voorbehouden voor de geschiedenis van het Luxemburgse leger, de geallieerde soldaten van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de Koreaanse oorlog en voor de oudstrijders. Het museum beschikt over een belangrijke collectie militair materieel, voertuigen, documenten, foto’s, kaarten, persoonlijke voorwerpen, enz. We voorzien een 3u durend bezoek aan het museum.

Meer info: www.mnhm.lu

Vertrek:

Er zjin dit jaar 2 opstapplaatsen:

1. Café 't Kruisken te Adegem - Vertrek 7u 

2. Parking E40 te Erpe-Mere richting Brussel - Vertrek +/- 7u45

De bus vertrekt om 7u stipt te Adegem dus wees tijdig aanwezig aub!  

De terugkomst is voorzien omstreeks 22u.


Middagmaal:
Omstreeks 12u30 vertrekt de bus van Manhay richting Diekirch, er wordt GEEN middagstop voorzien!  U neemt zelf uw lunchpakket mee en er wordt gegeten op de bus, drank is op de bus te verkrijgen aan democratische prijs.

Avondmaal:
Omstreeks 17u vertrekt de bus van Diekirch terug naar Erpe-Mere en Adegem, er wordt op de terugweg gestopt in de Lunch Garden te Namen.

Kostprijs:

30€ per persoon 

  • Iedereen die deelneemt betaalt voor de bus en beide musea.

    Praktisch:

    Meer informatie kan u verkrijgen bij de leden van het bestuur van Yeomanry of via Hendrik Talloen (activiteiten@yeomanry.be).

    Café 't Kruisken zal reeds vanaf 6u30 open zijn om het wachten op de bus zo aangenaam mogelijk te maken.


    De inschrijvingen werden afgesloten aangezien de bus volledig vol zit.