Busreis Yeomanry

Busreis Yeomanry 2021

Dit jaar gaat de 8e busreis van Yeomanry door op zaterdag 23 oktober en we rijden richting Nederland!!  We bezoeken ditmaal de Amerikaanse begraafplaats "Tribuna de Honor" Margraten en het "Museum Park" in Overloon).  

Vertrek:

Café 't Kruisken (Kruisken 1 te 9991 Adegem) - Vertrek 7u 

De bus vertrekt om 7u stipt te Adegem dus wees tijdig aanwezig aub!  

De terugkomst is voorzien omstreeks 20u30.

Middagmaal:

Omstreeks 11u00 vertrekt de bus van Margraten richting Overloon, er wordt GEEN middagstop voorzien!  U neemt zelf uw lunchpakket mee en er wordt gegeten op de bus, drank is op de bus te verkrijgen aan democratische prijs.  Aankomst in Overloon rond 12u30.

Avondmaal:

Omstreeks 17u vertrekt de bus van Overloon terug naar Adegem, er is een eventuele tussenstop in de Lunch Garden te Turnhout.

Kostprijs:

31€ per persoon 

Iedereen die deelneemt betaalt voor de bus en het Museumpark te Overloon, de toegang naar de begraafplaats is gratis.
 
Praktisch:

Meer informatie kan u verkrijgen bij de leden van het bestuur van Yeomanry of via Hendrik Talloen (activiteiten@yeomanry.be).

 

"Tribuna de Honor, Margraten"

De Amerikaanse Begraafplaats Margraten, in het Engels: Netherlands American Cemetery and Memorial, is een Amerikaanse militaire begraafplaats en monument ter nagedachtenis aan de overleden soldaten van de Verenigde Staten van Amerika ten tijde van de strijd in Zuid-Limburg, het Ardennenoffensief en in het Roergebied, gedurende de Tweede Wereldoorlog. De begraafplaats is gelegen tussen de plaatsen Margraten en de Keer Aan de N278.

Meer info:

https://www.visitzuidlimburg.nl/te-doen-in-zuid-limburg/attracties-bezienswaardigheden/detail/amerikaanse-begraafplaats/9405/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Amerikaanse_Begraafplaats_Margraten

 
" Museumpark Overloon"

Het Oorlogsmuseum Overloon (tot 2013 Liberty Park) is een Nederlands historisch en educatief museum in de Noord-Brabantse plaats Overloon, dat zich vooral richt op de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Vanaf 2006 trad het museum naar buiten onder de naam Liberty Park, maar in 2013 keerde het terug naar de oude naam Oorlogsmuseum Overloon. Het museum schenkt vanaf dat moment ook meer aandacht aan regionale geschiedenis. Het museum is in Nederland het grootste in zijn soort en bestaat uit een bosachtig park waarin twee voormalige musea, het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum en het Marshallmuseum (10.000 m²), gehuisvest zijn. Het museum werd in 1946 opgericht op basis van de resten van de Slag om Overloon, zoals tanks en kanonnen

Meer info:

www.oorlogsmuseum.nl/nl/