Volgend evenement:

Bastogne Nuts Weekend

 

13-14-15 december 2019

Busreis Yeomanry 2019

Dit jaar gaat de 7e busreis van Yeomanry eens door in het voorjaar, namelijk op zaterdag 2 maart!  We bezoeken ditmaal het "Huis van het Belgisch-Franse Verzet" te Tielt-Winge en het Legermuseum te Brussel.  Wie interesse heeft om mee te gaan, kan zich inschrijven via het inschrijvingsformulier onderaan de pagina.

Het "Huis van het Belgisch-Franse Verzet"

Het Huis van het Belgisch-Franse Verzet levert een unieke kijk op het verzetsleven in  West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog, meer bepaald België en Frankrijk. De ongelijke strijd van de gewone burger via sabotage, vervalsingen en aanslagen tegen  de Duitse bezetter en de horror van het nazisme, verdienen nog steeds de volle aandacht van de aankomende generaties.

De collectie bestaat enkel uit gedetailleerde items, documenten, foto’s en voertuigen,  die de ziel van hun eigenaars en hun verdoken acties en leven onder de Duitse bezetter  weer tot leven brengen. 

Meer info: www.hbfv.be

Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis

Het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis is een federale wetenschappelijke instelling (FWI) van tweede categorie en een staatsdienst met afzonderlijk beheer (SAB). Het bevordert de kennis van de militaire geschiedenis en de geschiedenis van de conflicten, in vredestijd én in oorlogstijd, aan de hand van het unieke en rijke militaire patrimonium dat het met zijn verschillende sites beheert.

Dat erfgoed is roerend, onroerend en immaterieel. Met het oog op een langdurige conservatie worden de verzamelingen op professionele en wetenschappelijke wijze beheerd, gevrijwaard, bestudeerd, geïnterpreteerd en uitgebreid.

De betrokken periode gaat van de middeleeuwen tot heden; het geografische kader klimt op tot de historische gebieden die de stichting van ons koninkrijk voorafgaan en strekt zich uit tot het hedendaagse België, in een Europees en internationaal perspectief.

De collecties van het Museum illustreren tien eeuwen militaire geschiedenis en technieken, van de middeleeuwse harnassen tot de hedendaagse vliegtuigen en pantsers, over kostbare vuurwapens en fijn bewerkte blanke wapens. De militaire uniformen en hoofddeksels weerspiegelen de evolutie van de krijgskunde en de invloed van de burgermode op de Belgische en buitenlandse legers.

De geschiedenis van ons land is nooit ver weg: de Oostenrijkse, Franse en Hollandse periodes, de onafhankelijkheid van België en het militaire beleid van het nieuwe koninkrijk, de geschiedenis van onze vorsten, de grote wereldconflicten,… Schilderijen, beeldhouwwerken, eretekens en medailles doen hun relaas en laten ons in de tijd reizen.

Meer info: www.klm-mra.be

 

Vertrek:

Er zjin dit jaar 2 opstapplaatsen:

1. Café 't Kruisken te Adegem - Vertrek 7u 

2. Parking E40 te Erpe-mere richting Brussel - Vertrek +/- 7u45

De bus vertrekt om 7u stipt te Adegem dus wees tijdig aanwezig aub!  

De terugkomst is voorzien omstreeks 18u30.


Middagmaal:
De middagstop wordt voorzien in een Lunchgarden, hier worden geen lunchpaketten toegelaten!

Kostprijs:

35€ per persoon 

  • Iedereen die deelneemt betaalt voor de bus en beide musea (één met en één zonder gids).

    Praktisch:

    Meer informatie kan u verkrijgen bij de leden van het bestuur van Yeomanry of via Hendrik Talloen (activiteiten@yeomanry.be).

    Café 't Kruisken zal reeds vanaf 6u30 open zijn om het wachten op de bus zo aangenaam mogelijk te maken.    Inschrijvingsformulier