Volgend evenement:

Bastogne Nuts Weekend

 

13-14-15 december 2019

Herdenking burgerslachtoffers WO II Rieme

Het gemeentebestuur van EVERGEM organiseert jaarlijks een herdenkingsplechtigheid in RIEME(ERTVELDE) voor de 73 burgerslachtoffers van de tweede wereldoorlog. Deze plechtigheid wordt ondersteund door een groep vrijwilligers en vaandeldragers van vele NSB afdelingen en gewesten uit de regio.

Dit jaar gaat de plechtigheid door op zondag 28 juli 2019. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de bombardementen plaatsvonden, de NSB nodigt dan ook Yeomanry uit om deel te nemen met voertuig aan de stoet en plechtigheid. 

Programma:

10u:     Verzamelen aan het parochiaal centrum van RIEME(ERTVELDE), St Barbara-straat. 
10u30: Vertrek stoet naar het plein in de Kanaalstraat, waar de drie monumenten staan voor de 38 burgerslachtoffers van de bombardementen, de 27 slachtoffers van het vroegere executieoord RIEME en de 8 slachtoffers die het leven lieten bij de firma Kulhmann. Op deze herdenkingssite zal een eerbetoon met bloemenhulde plaatsvinden voor deze slachtoffers. 
11u30: Vertrek stoet naar het parochiaal centrum voor de receptie aangeboden door het gemeentebestuur van EVERGEM.

Voor de deelnemende Yeomanry leden worden er gratis broodjes voorzien.

Om organisatorische redenen vragen we jullie tijdig in te schrijven. Wie niet ingeschreven is kunnen we niet verzekeren van een gratis broodje.
Graag inschrijven voor 20 juli via onderstaand inschrijvingsformulier.